Haberler

Vize Serbestisi Diyaloğu çalışmaları sürüyor.

“Vize Serbestisi Diyaloğu çalışmaları sürüyor”

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AB ve Schengen ülkelerine vizesiz seyahati amaçlayan Vize Serbestisi Diyaloğu çalışmalarında, 72 kriterden 66’sının tamamlandığını belirterek açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, AB üyelik sürecini, vize serbestisi ve Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi konusunda İhlas Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin AB’ye katılım müzakerelerinin Müzakere Çerçeve Belgesi kapsamında 35 fasıl üzerinden yürütüldüğünü söyleyen Kaymakcı, şu anda 16 fasılın müzakereye açıldığını bir tanesinin geçici olarak kapatıldığını belirtti.

Türkiye’nin müzakere sürecinin başından itibaren siyasi saiklerle sekteye uğratıldığını ifade eden Kaymakcı, “Türkiye-AB ilişkileri, ülkemizin AB üyelik süreci ve ilişkilerin genel seyriyle doğrudan ilgisi bulunmayan konular nedeniyle engellemelerle karşılaşırken, bazı AB üyeleri, Türkiye ile ikili sorunlarını ve çıkar çatışmalarını kendi lehlerine çözmek üzere, AB platformunu ülkemize karşı kullanmaktadır. Bununla birlikte Türkiye hâlihazırda AB’ye aday ülke statüsünü korumaktadır” dedi.

AB üyeliği yolunda katılım sürecine bağlılığı koruduklarını dile getiren Kaymakcı, “Türk halkının çok büyük bir kesimi de AB üyeliğini ve üyelik sürecimizi destekliyor ve yararlı görüyor. Bu çerçevede, bir aday ülke olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye ve AB ile ilişkilerimizi üyelik perspektifi çerçevesinde ilerletmeye kararlıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir